Vragen

Verhoogt sauna je natuurlijke weerstand?

Door wekelijks naar de sauna te gaan wordt je weerstand aanzienlijk hoger. Door de temperatuurswisselingen wordt je lichaam gehard en afvalstoffen verwijderd. Je bent beter bestand tegen ziektes en het lichaam gaat zichzelf verzetten.


Wat doet sauna met je huid?

Door te transpireren worden je poriën grondig gereinigd en dode huidcellen worden losgeweekt. De bloedcirculatie wordt sterk gestimuleerd waardoor je een mooie en frisse tint krijgt als resultaat.


Kan je naar de sauna wanneer je zwanger bent?

Wanneer je je goed voelt kan je altijd naar de sauna. Natuurlijk is het gedurende de eerste drie maanden nodig om voorzichtig te zijn. Daarna moet je vooral luisteren naar je eigen lichaam en bij enige twijfel een arts raadplegen. Ook bij behandelingen krijgen zwangere dames een aangepaste behandeling. Massage van de rug gebeurd bijvoorbeeld wanneer je op de zijkant ligt en de buik wordt goed ondersteund.


Welke dresscode geldt er voor de sauna?

Die code heeft letterlijk niets om het lijf. In de Thermen ben je welkom in Adam- of Evakostuum. In de rustruimte en de huiskamer is het verplicht om een badjas te dragen.

Let op, dinsdag is het wel verplicht badkleding te dragen.


Wat is een saunacyclus?

Dit is het saunaritueel wat je enkele keren doorloopt. Ieder bezoek begin je met douchen om de huid te zuiveren. Neem een stoombad om de poriën te openen en het lichaam stilaan te laten opwarmen. Ben je op temperatuur ga dan in de sauna en start met een lage temperatuur (vb. infraroodsauna, meditatiesauna). Na een saunabezoek van 15 minuten is het belangrijk om goed af te koelen. Dit kan door een koude douche, het koud dompelbad of een frisse duik in de zwemvijver. Na dit alles is het aangeraden om je lichaam te laten rusten. Lees een krant in de stilte kamer of ga iets drinken in de huiskamer en je kunt er weer helemaal tegenaan om bij het beginpunt te starten.


Wat heb je allemaal nodig?

Om een saunabezoek te doen heb je vooral tijd nodig. Neem de tijd om je te ontspannen en bij ons kan je gerust 6 à 7 uur doorbrengen met tal van mogelijkheden. Daarnaast heb je ook twee handdoeken nodig om op te liggen en je af te drogen. Ook een badjas en badslippers zijn verplichte benodigdheden.

Let op, dinsdag is zwemkleding wel nodig. 


Hoe kan de sauna je gezondheid bevorderen?

Door temperatuurswisselingen wordt de weerstand verbeterd en kan het lichaam beter de koude trotseren. Ook gaat het energiepeil verhogen waardoor je je al snel fitter voelt.


Kan je met een saunabezoek de huidveroudering tegengaan?

In de sauna wordt de huid optimaal gezuiverd. Bloedvaten en poriën openen zich waardoor overtallig talg en stof van buitenaf verdwijnen. Hierdoor vernieuwt de huid zich sneller en wordt zachter, soepeler en wordt beter doorbloed en gevoed, zodat het verouderingsproces vertraagt. Hierdoor ga je dus minder snel rimpeltjes krijgen.


Wat is scrubben en waarvoor is het goed?

Het scrubben met zout in de voorziene scrubhut is simpel en snel met als resultaat een prachtig nieuw velletje! Scrubben, ofwel exfoliëren zorgt ervoor dat het bovenste laagje huid wordt afgeschuurd, zodat een stralende, zachte huid met minder rimpeltjes tevoorschijn komt. In de zomer gaat het bruiningsproces sneller en je behoud langer een diep bruine kleur.


Waarom is het dragen van badkledij ongezond?

Badkledij in de sauna zorgt ervoor dat de huid niet kan ademen. Door badkledij sluit je bepaalde lichaamsdelen helemaal af waardoor de huid oververhit kan raken. De badstof wordt enorm heet en het kan de huid verbranden of irriteren.


Kunnen slaapproblemen opgelost worden met een bezoek aan de Thermen?

Mensen zijn tegenwoordig vaak oververmoeid en hebben nood aan rust en ontspanning. Saunagebruik vermindert je vermoeidheid en stress waardoor je beter kunt slapen. Niet alleen je lichaam wordt gereinigd maar je krijgt ook de kans om je geest volledig vrij te maken. Een regelmatig bezoek aan de sauna kan zelfs ernstige slaapproblemen verbeteren.


Mag je naar de sauna gaan wanneer je verkouden bent?

Het stoombad is zeer goed voor mensen met een verkoudheid. De stoom en de geur die er hangt maken de luchtwegen terug helemaal vrij. Ook de andere sauna's hebben een positief effect op luchtwegen en ademhaling. Al snel is de neus terug vrij en kan je die ademen.


Waarvoor is een massage goed?

Bij een massage wordt er intensief gewerkt met de spieren. Spieren worden gekneed waardoor het lichaam warm krijgt en de bloeddoorstroming verbetert. Met een massage kan een stijve nek of pijnlijke spieren na het sporten al snel heel wat verbeteren. Eveneens mogen we ook het ontspannend effect niet vergeten. Mensen dromen weg bij een zacht muziekje en vergeten even al hun zorgen, het heeft dus ook zijn effect op de geest niet gemist!


Mogen kinderen mee naar de sauna?

Kinderen zijn bij ons zeker welkom onder begeleiding van de ouders. Niet alleen volwassenen maar ook kinderen hebben baat bij een saunabezoek. Kinderen vinden het ook vaak plezant, het is eens wat anders.


Mogen mensen met reuma naar de sauna komen?

Voor mensen met reuma hebben wij onze infraroodsauna wat zeer gunstig is voor spieren en gewrichten. Door de infraroodstralen worden gewrichten soepeler en wordt de pijn verlicht. Ook al onze andere sauna's mogen door reumapatiënten gebruikt worden zonder dat ze hierbij hinder gaan ondervinden.


Mogen 60 plussers een saunabezoek brengen?

60 plussers hebben vaak het meeste tijd om naar de sauna te komen en genieten er ook uitgebreid van. Op naar de sauna gaan staat geen leeftijd.


Wat zijn klankschalen?

Klankschalen zijn koperkleurige kommen, die bij het aanslaan een unieke klank voortbrengen, die doorgaans als erg indringend, mooi en bijzonder wordt ervaren.


Kan iedereen een klankschalen sessie of klankschalen meditatie bijwonen?

Wij raden dit af voor mensen met hartkwalen (pacemaker), hersenletsels, epilepsie, kanker, dementie, spataders, depressie, verdachte knobbeltjes, koorts en na een trombose.


Wat zijn chakra's?

De chakra's (Sankriet voor "wiel") zijn te vergelijken met een soort energiebronnen, deze nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door het lichaam stromen.


Wat zijn aura's?

Zowel mensen, dieren, planten als voorwerpen worden omhuld door een energieveld dat aura wordt genoemd.


Wat is mediteren?

In onze visie is mediteren een techniek die ons in staat stelt ons lichaam en onze geest te relaxen en bovendien onze geest te verlossen van onnodige gedachtes en hersenactiviteit.Nood aan ontspanning, rust, ...
Kom een dag wellnessen bij Thermen R... altijd vakantie!

Reserveer nu